• Informacje na temat:

    rodzaje garnkow

Artykuły na temat: rodzaje garnkow
  • Indyjskie curry z czterema rodzajami fasoli

    ...ilość aromatów daje dania zawiesiste, zbudowane i bardzo pożywne. Ja najczęściej sięgam po nie jesienią i zimą, bo dzięki wszystkim przyprawom cudownie rozgrzewają.  Wszystkie rodzaje fasoli...

  • Gulasz z trzech rodzajów mięsa

    Jedno z ulubionych dań obiadowych z polaków może smakować na wiele sposobów.

  • Ziarnko do ziarnka

    ...jaśminowym. Congee (gęsta zupa) z brązowego ryżu z ostrym sosem z czarnej fasoli Sos: wrzuć oba rodzaje chili i fasolę do blendera, niezbyt drobno zmiksuj. Na patelni rozgrzej olej, powstałą masę...

  • Przydomowy ogródek ziołowy

    ...liście wodą pod ciśnieniem. Zioła zetnij już wiosną. Te, z których wyrosną nowe pędy, przytnij równo z podłożem, bardziej zdrewniałe rodzaje, np. hyzop lekarski, szałwię, tymianek, lawendę...

  • ​Krem czekoladowy z orzechami laskowymi

    Tak, ten domowy krem czekoladowy smakuje o wiele lepiej niż gotowy odpowiednik znanej marki. Możesz zmieniać jego smak, dobierając inne proporcje gorzkiej i mlecznej czekolady oraz stosując różne rodzaje orzechów. Przygotuj go, a nie pożałujesz!

  • Przeziębienie. Pokonaj chorobę w trzy dni

    ​Jeśli chcemy zapanować nad infekcją, zacznijmy działać od razu, gdy tylko wystąpią pierwsze objawy. O tej porze roku atakuje nas ponad 200 rodzajów wirusów, które wywołują przeziębienie i grypę. Antybiotyki są wobec nich bezradne, ponieważ działają jedynie na bakterie. Musimy więc własnymi siłami i domowymi sposobami pokonać infekcję.

  • Przeziębienie? Pokonaj chorobę w 3 dni

    ​Jeśli chcemy zapanować nad infekcją, zacznijmy działać od razu, gdy tylko wystąpią pierwsze objawy. O tej porze roku atakuje nas ponad 200 rodzajów wirusów, które wywołują przeziębienie i grypę. Antybiotyki są wobec nich bezradne, ponieważ działają jedynie na bakterie. Musimy więc własnymi siłami i domowymi sposobami pokonać infekcję. Gdy tylko zaboli gardło, zaczniemy kichać i częściej wycierać nos - natychmiast zastosujmy sprawdzone domowe metody, które pomogą odzyskać siły.

  • Muszelki, nitki, uszka

    Makaron nie jest wynalazkiem włoskim. Ale to Włosi wymyślili ponad sto jego rodzajów! I co najmniej tysiąc dodatków oraz sosów, z którymi można go zjeść. Wnioski? Bez makaronu kuchnia włoska jest jak lato bez słońca. Kto chce ją poznać, powinien nauczyć się kilku przepisów na dobrą pastę.

  • Ukraińskie smaki: Pierogi

    W kuchni ukraińskiej ciasto na pierogi można przygotować na dziesiątki sposobów, na przykład na maśle, zaparzane i na kefirze (moje ulubione, najlepsze do pierogów na słodko). Znane są również różne rodzaje farszu. Pamiętaj, że ciasto na pierogi powinno być elastyczne jak plastelina; nie może lepić się do rąk. Możesz dodać do niego odrobinę masła. W zależności od rodzaju mąki proporcje składników...

  • Lepsza kasza

    „Kipi kasza, kipi groch, lepsza kasza, niźli groch” śpiewają dzieci w przedszkolach. I mają dużo racji! Jednak gotowanie kaszy to nie kaszka z mleczkiem. Każdy rodzaj wymaga innego traktowania. Jakiego?

Zdjęcia na temat: rodzaje garnkow