• Informacje na temat:

    przypalona kapusta

Artykuły na temat: przypalona kapusta
  • Duszona kapusta ze smażonymi pierogami

    Zaskocz pomysłem.

  • Ratujemy garnki i inne sprzęty kuchenne

    ​Nawet najlepszej gospodyni zdarza się przypalić garnek. Pierwsza myśl? Zalać go gorącą wodą z płynem do mycia naczyń i zostawić na parę godzin, a nuż brud odmięknie. Gdy to nie poskutkuje, trzeba wyrzucić, kupić nowe... Ależ skąd! My pomożemy ci je uratować.

  • Tradycyjny polski bigos

    Bigos można przygotować tylko z kiszonej kapusty, ale wówczas, jeśli jest bardzo kwaśna, warto ją przepłukać.

  • Gołąbki zapiekane w sosie karmelowym

    Składniki (na 16 gołąbków): - 1 kapusta włoska - 1 szklanka ryżu - 20 suszonych grzybów - 2 ziarna jałowca - 2 ziarna ziela angielskiego - 2 liście laurowe - 3 szklanki wody - 2 łyżki sosu sojowego - 1 łyżeczka majeranku - 1 łyżeczka tymianku - sól - czarny pieprz Sos: - 2 puszki pomidorów (800 ml) - 2 łyżki cukru trzcinowego - ½ łyżeczki cynamonu - sól - czarny...

  • Przepis na bigos idealny

    ...– kapusta bardziej zmięknie. W bigosie lepiej smakują zioła suszone niż świeże. Mielonym pieprzem przypraw bigos na samym końcu, inaczej zgorzknieje. Uważaj z dodawaniem soli, kapusta kiszona często jest...

  • Bigos hultajski

    Bigos staropolski zwany hultajskim.

  • Gołąbki z dorszem

    Takich gołąbków jeszcze nie jadłaś.

  • Nasza kasza gryczana

    Jako jedyna z kasz nie jest produktem zbożowym. Powstaje z nasion gryki – jest zatem „krewną” szczawiu i rabarbaru.

  • Księga smaków: Kalarepa

    Kalarepa często gości w twoim menu? Możesz sobie pogratulować, bo warzywo to wzmacnia odporność, usuwa toksyny, reguluje krążenie, trawienie i metabolizm.

  • Jak usunąć brzydki zapach w kuchni

    Produkty, których używasz na co dzień, np. sól, kawa, zioła, neutralizują niemiłą woń.

Dyskusje na temat: przypalona kapusta
  • Re: garnek myśliwski

    tylko tam. Nie wiem może powietrze było inne, a może produkty bardziej prawdziwe niż teraz... A co w tym kotle było? Ziemniaki, marchew, buraki, cebula, kiełbasa, boczek, no i kapusta, taka przypalona, na