• Informacje na temat:

    pasztet z czym podawać

Artykuły na temat: pasztet z czym podawać
  • Pasztet idealny

    Możesz go przygotować na wiele sposobów. Najlepiej z mięsa gotowanego w warzywach. Ale świetnie smakuje też pasztet z mięsa pieczonego, z podrobów, drobiu, dziczyzny, warzyw, grzybów, ryb, a nawet sera. Dużym powodzeniem wciąż cieszą się pasztety mięsne, choć i rybne mają coraz więcej miłośników. Wtedy pasztet jest kwintesencją smaku ulubionej ryby. Do jego przyrządzenia świetnie nadają...

  • Pasztet niejedno ma imię

    Były i są specjalnością polskiej kuchni. Pasztety z dziczyzny, drobiu, z podrobów czy mięs mieszanych.

  • Historia pewnej bułki

    Jak to paryżanka, jest szczupła i elegancka. Idealna powinna mieć złotą, chrupiącą skórkę, a wnętrze sprężyste i miękkie. Spory, czy bagietka jest wynalazkiem Francuzów, czy ulepszoną przez nich wersją wiedeńskiej bułki, trwają. Ale nikt nie przeczy, że to smakowite pieczywo, które można jeść solo lub podawać w interesującym towarzystwie...

  • Pasztet z kurcząt

    Kurze udka natrzeć sokiem z cytryny, szałwią i rozmarynem, zostawić na pół godziny, po czym w płaskim rondlu zalać gorącym bulionem i gotować ok. 40 min...

  • Cała prawda o mięsie

    Uważasz, że drób jest dla dziecka lepszy niż cielęcina, a szynka zdrowsza od sklepowego pasztetu? Przekonaj się, czy masz rację!

  • Księga smaków: Seler

    ..., solą i słodką papryką w proszku. Kotleciki smaż z obu stron, lekko je dociskając do dna patelni. Podawaj posypane natką, z gotowanymi warzywami. Pasztet z selera Warzywo dokładnie obierz i zetrzyj(...) do ostygnięcia. Następnie seler, cebulę i czosnek wymieszaj z bułką tartą, żółtkami ( 2-3 ), pianą z ubitych białek i z przyprawami (sól, pieprz, majeranek). Masę przełóż do aluminiowej formy. Pasztet...

  • Jak smakuje radość

    ...robię galaretkę  do pasztetu z kurzej wątróbki i grzybów według przepisu, który znalazłam wiele lat temu u sławnej Marthy Stewart. Pasztet stał się jednym z ulubionych dań mojej rodziny podczas...

  • Przepis na święta

    ...menu: pasztet z soczewicy i marchwi, tarta z kozim serem, śledzie w oleju lnianym... Utwór klasyczny? Barszcz. Biały z białą kiełbasą.

  • Gofry gryź!

    ...z ognia. Dodaj ocet i chorizo, dopraw solą i pieprzem. Gofry podawaj z fasolą, chorizo i gorącymi jajkami w koszulkach. Żytnie gofry z pasztetem, galaretką z porto i korniszonami  (na 12 gofrów) Czas przygotowania: gofry 1 godzina + 12 godzin; pasztet 2,5 godziny Poziom trudności: 3 Na gofry: 800 ml maślanki, 185 g mąki pszennej 150 g mąki żytniej, pół łyżeczki proszku do pieczenia, 3 jajka...

  • Trzy odsłony Portugalii

    ...nata (według przewodników nazwę deseru wymawia się mniej więcej jak "pasztet z denata"). Lizbona jest także inspiracją dla fotografów oraz producentów reklam. Swoje klipy reklamowe kręcą tu największe(...) z zapierającymi dech w piersiach urwiskami i malowniczymi wodospadami, sielskimi miasteczkami oraz wyśmienitą kuchnią. Jak przystało na wyspę, na stołach królują ryby i owoce morza. Specjalnością...