• Informacje na temat:

    na co pomagają pomidory

Artykuły na temat: na co pomagają pomidory
  • Pomidor dla... dobrego krążenia

    Pozyskiwane z niego substancje pomagają w leczeniu nadciśnienia tętniczego, obniżają ryzyko zawału serca oraz udaru mózgu.

  • Jesienne skarby

    Dynia, pomidor, orzechy… te symbole jesieni nie tylko pięknie prezentują się na stole i pysznie smakują. Ich właściwości pomagają skórze zachować młody wygląd.

  • Kolorowo na talerzu, czyli dieta na lato

    Stawiamy na warzywa i owoce! Zielone pomagają schudnąć, czerwone chronią przed zmarszczkami, a żółte wzmacniają odporność. Podpowiadamy, jak je jeść, aby w pełni wykorzystać ich właściwości.

  • Maria Peszek: Maria bez awarii

    Jest artystką totalną, w to, co tworzy i śpiewa, wchodzi całą sobą, emocjonalnie, osobiście. Efekt? Po płycie "Maria Awaria" był skandal. "Jezus Maria Peszek" skończyła się depresją, załamaniem nerwowym, z którego wychodziła miesiącami. Teraz jest "Karabin", protest przeciwko wszechobecnej nienawiści. I znów jedni jej grożą, drudzy piszą, że te piosenki pomagają w życiu. Ale ona jest już odporna...

  • Magnez, żelazo, selen i witaminy pomogą w walce z wiosennym przesileniem

    Magnez, żelazo, selen, witaminy B2 i D czy niacyna - to niektóre mikroelementy i witaminy, które - zdaniem specjalistów - pomagają poradzić sobie z wiosennym przesileniem. Warto też pamiętać o aktywności fizycznej - radzą specjaliści.

  • Newella – zdrowie i smak na talerzu

    Szybkie tempo współczesnego życia stanowi nie lada wyzwanie dla tych, którzy chcą żyć zdrowo i odżywiać się odpowiedzialnie. Na szczęście istnieją artykuły, które pomagają nam w codziennym dbaniu o dietę. Jednym z nich jest Newella – unikatowy produkt, wytwarzany z białka kurzego.

  • Odchudzające młode... chwasty

    O tej porze roku ich młode listki są najcenniejsze i... delikatne w smaku. Pomagają oczyścić organizm z toksyn i dostarczają cenne składniki odżywcze. Odkrywamy dietetyczne zastosowania pospolitych roślin.

  • Naturą w grypę i przeziębienie

    Dlaczego warto w okresie grypy sięgnąć po naturalne metody? Bo ich działanie pomagają zapobiegać i zwalczać choroby, pobudzając jednocześnie naturalny system odpornościowy człowieka.

  • Jedzmy kolorowo

    Barwy wspomagają leczenie wielu chorób i dolegliwości, poprawiają nastrój i pamięć, pomagają zrelaksować się oraz złagodzić ból. Także kolory warzyw i owoców mają działanie terapeutyczne. Zawierają ponadto wiele cennych witamin i minerałów.

  • Dlaczego warto jeść ryby?

    Sięgajmy po nie minimum dwa razy w tygodniu. To źródło kwasów omega-3, które wspierają układ krążenia, obniżają poziom złego cholesterolu we krwi, pomagają zmniejszyć ryzyko choroby Alzheimera oraz wspomagają procesy uczenia się i zapamiętywania.

Dyskusje na temat: na co pomagają pomidory
  • Re: Pomidory pełne zdrowia

    Ja dziennie piję soki likopenowe. Są bardzo zdrowe antyrakowe bardzo pomagają w walce z tą chorobą. Można o nich poczytać w artykule "Uruchomiliśmy sprzedaż napojów likopenowych" na stronie Gillian McKeith