• Informacje na temat:

    krojenie miesa

Artykuły na temat: krojenie miesa
  • 4 sposoby na... czystą deskę do krojenia

    Rozgniatasz na niej czosnek, kroisz na niej cebulę, sprawiasz rybę - nic dziwnego, że nieładnie pachnie. Co robić?

  • Jak dbać o deskę do krojenia?

    ...pobrudzeniem, np. sokiem z buraków czy mięsa, przed krojeniem połóż na nią papier pergaminowy. Nie przepuszcza soku, a po krojeniu wystarczy papier wyrzucić. Gdy przygotowujesz kotlety, tłucz mięso zawinięte...

  • Idealna deska do krojenia

    Martha Stewart radzi, jak wybrać deskę do krojenia!

  • Sajgonki z mięsem

    Kuchnia wietnamska to potrawy o wyrazistym smaku.

  • Szybki paprykarz z mięsem

    Ekspresowe danie.

  • Zapiekanka z purée i mięsa

    Zamiast mięsa możesz dodać grzyby.

  • Zapiekanka z purée i mięsa

    1. Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Przepuszczamy przez praskę, dodajemy mleko, masło, doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy na gładkie purée....

  • Rolada z mięsem i warzywami

    Oto przepis na pyszne wytrawne danie.

  • Mięsa z suszonymi owocami

    Owoce, którymi nadziewamy mięso, trzeba zamarynować w alkoholu (koniak, rum) albo w soku pomarańczowym.

  • Marynaty do mięs

    Sekretem smacznego mięsa jest odpowiednio skomponowana marynata, która skruszy jego strukturę i nada aromatyczny smak naszemu stekowi czy szaszłykowi. Mamy tu ogromne pole do popisu. Możemy wykorzystywać różne ulubione rodzaje przypraw, łącząc je z olejem i octem balsamicznym lub wytrawnym winem.

Dyskusje na temat: krojenie miesa