• Informacje na temat:

    krojenie miesa

Artykuły na temat: krojenie miesa
  • Wybierz dobry nóż do krojenia

    Najważniejszy typ noża, uniwersalny, jest szeroki, lekko wyprofilowany i bardzo ostry.

  • 4 sposoby na... czystą deskę do krojenia

    Rozgniatasz na niej czosnek, kroisz na niej cebulę, sprawiasz rybę - nic dziwnego, że nieładnie pachnie. Co robić?

  • Jak dbać o deskę do krojenia?

    ...pobrudzeniem, np. sokiem z buraków czy mięsa, przed krojeniem połóż na nią papier pergaminowy. Nie przepuszcza soku, a po krojeniu wystarczy papier wyrzucić. Gdy przygotowujesz kotlety, tłucz mięso zawinięte...

  • Łódeczki nadziewane mięsem

    Łódeczki z bakłażanów urozmaici twój jadłospis. Możesz zaserwować je jako obiad, ale także jako przekąskę.

  • Szaszłyk z mielonego mięsa

    Przygotowanie: Kromkę chleba tostowego namaczamy w wodzie i odciskamy. Cebule obieramy. Jedną kroimy na ćwiartki, drugą drobno siekamy. Obrany czosnek...

  • Sajgonki z mięsem

    Kuchnia wietnamska to potrawy o wyrazistym smaku.

  • Ziemniaczane pyzy z mięsem

    Polane cebulką z boczkiem.

  • Papryka faszerowana mięsem i cieciorką

    Przygotowanie: Umyte i osuszone papryki przekrawamy na pół i wydrążamy pestki. Ciecierzycę osączamy z zalewy na durszlaku. Obrane cebule kroimy w kostkę,...

  • Wieprzowina: Mięso zalecane przez dermatologów

    Czy warto jeść wieprzowinę? Dietetycy twierdzą, że tak. To źródło: cynku, potasu i fosforu. Poza tym znajdziemy tu witaminy: B 1 lub E. Ta ostatnia, jak twierdzą dermatolodzy, ma wpływ na stan naszej skóry. Dlatego ten przepis warto wykorzystać w kuchni.

  • Tarta z mięsem i serem

    Wystarczy 80 minut, aby przygotować danie, które smakuje za każdy razem.

Dyskusje na temat: krojenie miesa