• Informacje na temat:

    jak przyrządzić rybe

Artykuły na temat: jak przyrządzić rybe
  • Jak przyrządzić topinambur

    Jeśli w ogrodzie masz dziko rosnące, wysokie (2 m) rośliny, które wyglądają jak słonecznik z małymi kwiatkami, to właśnie jest topinambur. Możesz go wykopać nawet wczesną wiosną. W warzywniaku kosztuje ok. 2 zł/100g. Przepis Dwie bulwy, łyżka masła, szalotka, trzy łyżki octu winnego, sól. Obrane bulwy pokrój i uduś z szalotką na maśle (15 min). Dopraw octem i solą. Podawaj do mięs i ryb.

  • Jak przyrządzić rybę?

    Zamrożoną rybę przed smażeniem radzę rozmrozić – inaczej panierka będzie się odklejać, a filet nie zrobi się chrupiący, będzie też mniej smaczny. Ryby rozmrażaj powoli, najlepiej dzień wcześniej przełóż je do lodówki.

  • Cukinia - jak ją przyrządzić?

    ...talarki grube na 1 cm, posól,ewentualnie posyp pieprzem lub papryką i usmaż na oleju jak frytki,aż będą złote i miękkie. W konfiturze - plastry cukinii obgotuj, a potem usmaż w syropie (kilogram cukru...

  • Jesteś na diecie? Na mieście zjedz sałatkę albo rybę

    ..., bo śmierdzą w torebce i nie zawsze wiemy, jak je przyrządzić. A kiedy idziemy do knajpy to ryba zawsze jest fajnie zrobiona - tłumaczy Bosacka. Co więcej, Bosacka jest zdania, żeby w restauracji(...)Jak przekonuje Katarzyna Bosacka, gospodyni m.in. programu "Wiem, co jem na diecie", jadanie na mieście, kiedy stosuje się dietę może być kłopotliwe, ale nie musi. Wystarczy z menu wybrać...

  • Ryba z sosem z kalafiora i pistacji z kindzmari

    To danie pojawiło się w licznych gruzińskich lokalach, które odwiedzałam w Wielkiej Brytanii. Przepadam za gruzińskimi kremowymi sosami orzechowymi jak satsivi, ale również za kwasowością i aromatem kindzmari.

  • Ryba nie zawsze na zdrowie

    ...niskiej jakości i prawie bez wartości odżywczych. Dlatego postanowiliśmy sprawdzić, ile jest tak naprawdę "ryby w rybie" i jakie produkty wybierać, aby być pewnym, że jemy mądrze i zdrowo.   Nie(...), zobaczymy, że zarówno w nazwie produktu ("Paluszki o SMAKU kraba"), jak i w składzie mięsa krabowego de facto nie ma! Na liście składników znajdziemy za to miazgę rybną i liczne spulchniacze, aromaty...

  • Jak nie przytyć w święta?

    ..., w mniejszych ilościach. Możesz wnieść wkład w Wigilię i przyrządzić jakąś lekką potrawę, np. rybę po grecku. Jeśli to ty przygotowujesz wieczerzę, ogranicz tłuszcz. Nie podsmażaj pierogów, tylko skrop(...). Jak po świętach wrócić do formy? Najlepiej przez 3 kolejne dni zastosować dietę opartą na dużej ilości warzyw (70 proc. posiłku, surowe i gotowane), chudym białku, małej ilości węglowodanów i minimum...

  • Bosacka: Pierogi od św. Jacka

    Są bardzo polskie, a jeśli odpowiednio je przyrządzić, bardzo zdrowe i… sezonowe.

  • Katarzyna Bosacka: Pierogi od św. Jacka

    Są bardzo polskie, a jeśli odpowiednio je przyrządzić, bardzo zdrowe i… sezonowe.

  • Anna Gustek - Zielona Góra Multicooker zastępuje wiele urządzeń kuchennych, jest dobrym urządzeniem dla małej rodziny. Można przyrządzić w nim pyszne...

Wideo na temat: jak przyrządzić rybe
  • Genialna zapiekanka z rybą

    użyć właściwie dowolnego rodzaju ryby - ważne, by była zwarta i nie miała tendencji do rozpadania się. Do tego przetarte ziemniaki i wyborny biały sos, który zachwyci was swoim aromatem. Zobaczcie, jak w parę chwil przyrządzić tę genialną zapiekankę z rybą!

  • Genialna zapiekanka z rybą

    użyć właściwie dowolnego rodzaju ryby - ważne, by była zwarta i nie miała tendencji do rozpadania się. Do tego przetarte ziemniaki i wyborny biały sos, który zachwyci was swoim aromatem. Zobaczcie, jak w parę chwil przyrządzić tę genialną zapiekankę z rybą!

  • Carpaccio z łososia - idealne na lekką przystawkę lub kolację

    Carpaccio z łososia to idealne danie na lekką przystawkę lub kolację. Łosoś jest jedną z najchętniej spożywanych ryb na świecie. Zawiera mnóstwo witamin, białka i niezwykle zdrowych kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6. Jak go szybko i łatwo przyrządzić?

Dyskusje na temat: jak przyrządzić rybe
  • lód?

    a znacie jakąkolwiek rybe mrożoną która po rozmrozeniu waży więcej lub tyle samo?? bo ja nie, nawet mintaj jak jest glazurowany trzy razy, wiem to bo pracowałam w tym interesie, Można kupic tuszki takie ze skórą i samemu przyrządzić ale trzeba sie nieźle nagłowić by nie śmierdziała mułem. Także do wszystkich smakoszy jedzcie ryby bo zdrowe a te w filetach są po prosu łatwe w przygotowaniu, A Ci