• Informacje na temat:

    jak przyrzadzic rybe

Artykuły na temat: jak przyrzadzic rybe
  • Jak przyrządzić rybę?

    Zamrożoną rybę przed smażeniem radzę rozmrozić – inaczej panierka będzie się odklejać, a filet nie zrobi się chrupiący, będzie też mniej smaczny. Ryby rozmrażaj powoli, najlepiej dzień wcześniej przełóż je do lodówki.

  • Cukinia - jak ją przyrządzić?

    ...talarki grube na 1 cm, posól,ewentualnie posyp pieprzem lub papryką i usmaż na oleju jak frytki,aż będą złote i miękkie. W konfiturze - plastry cukinii obgotuj, a potem usmaż w syropie (kilogram cukru...

  • Jesteś na diecie? Na mieście zjedz sałatkę albo rybę

    Jak przekonuje Katarzyna Bosacka, gospodyni m.in. programu "Wiem, co jem na diecie", jadanie na mieście, kiedy stosuje się dietę może być kłopotliwe, ale nie musi. Wystarczy z menu wybrać(...), bo śmierdzą w torebce i nie zawsze wiemy, jak je przyrządzić. A kiedy idziemy do knajpy to ryba zawsze jest fajnie zrobiona - tłumaczy Bosacka. Co więcej, Bosacka jest zdania, żeby w restauracji...

  • Ryba nie zawsze na zdrowie

    ...niskiej jakości i prawie bez wartości odżywczych. Dlatego postanowiliśmy sprawdzić, ile jest tak naprawdę "ryby w rybie" i jakie produkty wybierać, aby być pewnym, że jemy mądrze i zdrowo.   Nie(...), zobaczymy, że zarówno w nazwie produktu ("Paluszki o SMAKU kraba"), jak i w składzie mięsa krabowego de facto nie ma! Na liście składników znajdziemy za to miazgę rybną i liczne spulchniacze, aromaty...

  • Jak nie przytyć w święta?

    ..., w mniejszych ilościach. Możesz wnieść wkład w Wigilię i przyrządzić jakąś lekką potrawę, np. rybę po grecku. Jeśli to ty przygotowujesz wieczerzę, ogranicz tłuszcz. Nie podsmażaj pierogów, tylko skrop(...). Jak po świętach wrócić do formy? Najlepiej przez 3 kolejne dni zastosować dietę opartą na dużej ilości warzyw (70 proc. posiłku, surowe i gotowane), chudym białku, małej ilości węglowodanów i minimum...

  • Bosacka: Pierogi od św. Jacka

    .... Nowoczesne przepisy kuchni polskiej", zaliczyłam pierogi do przekąsek gorących. Chociaż tradycyjnie w polskich barach i restauracjach podawane są jako danie główne. Ulepienie dobrej jakości pierogów to(...) komunizmu przestały mnie one obchodzić. Kojarzyły mi się z daniem chłopskim, ciężkim i tłustym. Ot, nudne mączne kluchy, z niskiej jakości nadzieniem, przykryte warstwą smażonej cebuli, skwarek i boczku...

  • ...eksponować je na blacie kuchennym. Bardzo podoba mi się książka dołączona do zestawu, która w przejrzysty sposób wprowadza nas w możliwości Multicookera. Jak wiadomo rozpoczyna się sezon weselny(...) sobie z jego obsługą po moich krótkich instrukcjach.  Samo urządzenie nie zajmuje dużo miejsca, więc idealnie nadaje się do tak niedużego mieszkania jak moje. Bardzo podoba mi się w nim to, że...

  • Ryby mają głos

    Kucharze zachwalają ich zdrowotne właściwości. Ale ryba rybie nierówna. Które najlepiej jeść? Specjaliści nie są zgodni: dietetycy mówią jedno, ekolodzy drugie. Sprzeczne zalecenia ekspertów sprawiają, że łatwo się pogubić. Jak wyplątać się z tej sieci? Oto nasz przewodnik, dzięki któremu dowiesz się, co lepsze: szprotka czy płotka.

  • Bez karpia nie ma wigilii

    Powiedzenie, że tyle sposobów na karpia ile domów w Polsce jest sporą przesadą, bo najważniejszą rzeczą jest po prostu kupienie dobrej ryby, podobnie zresztą jak ze śledziem. Jak go znaleźć?

  • Choroba wieńcowa w porę powstrzymana

    Dawniej sądzono, że problemy z sercem to męska domena... Dziś wiadomo, że powinnyśmy zatroszczyć się o ten ważny narząd równie mocno, jak panowie!

Wideo na temat: jak przyrzadzic rybe
  • Genialna zapiekanka z rybą

    Przepis na ziemniaczaną zapiekankę z rybą to propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie wyraziste smaki dań z tradycyjnych składników. Do stworzenia tej przepysznej propozycji obiadowej możecie użyć właściwie dowolnego rodzaju ryby - ważne, by była zwarta i nie miała tendencji do rozpadania się. Do tego przetarte ziemniaki i wyborny biały sos, który zachwyci was swoim aromatem. Zobaczcie, jak

  • Genialna zapiekanka z rybą

    Przepis na ziemniaczaną zapiekankę z rybą to propozycja dla wszystkich, którzy cenią sobie wyraziste smaki dań z tradycyjnych składników. Do stworzenia tej przepysznej propozycji obiadowej możecie użyć właściwie dowolnego rodzaju ryby - ważne, by była zwarta i nie miała tendencji do rozpadania się. Do tego przetarte ziemniaki i wyborny biały sos, który zachwyci was swoim aromatem. Zobaczcie, jak

  • Carpaccio z łososia - idealne na lekką przystawkę lub kolację

    Carpaccio z łososia to idealne danie na lekką przystawkę lub kolację. Łosoś jest jedną z najchętniej spożywanych ryb na świecie. Zawiera mnóstwo witamin, białka i niezwykle zdrowych kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6. Jak go szybko i łatwo przyrządzić?

Dyskusje na temat: jak przyrzadzic rybe
  •  Jak przyrzadzic rybe -zlowiona makrele

    Mam w lodowce zlowione norweskie makrele - dosyc duzych rozmiarow .... i za bardzo nie wiem jak je przydzadzic?usmazyc czy piec w folii w piekarniku?macie pomysly?

  • Re:  Jak przyrzadzic rybe -zlowiona makrele

    my złowiliśmy 3 makrele i przygotowalismy je tradycyjnie.tzn lekko osoliliśmy, obtoczyliśmy w mące i na rozgrzany olej.Później odrobina masełka na rybkę.Musze przyznać, że makrela jest bardzo smaczna rybą

  •   Re:  Jak przyrzadzic rybe -zlowiona makrele

    mozna ja wyfiletowawac, posolic, dodac do smaku bialego pieprzy, trhe ziol prowansalskich do smaku, sok z cytryny, zabek cozsnku i odstawic na 1/2 godziny, potem obtoczyc w mace i usmazyc na goracym oleju, albo wyfiletowac, zmielic , dodac jw. , jajo, troche bulki tartej by mieso nie bylo lejace, formowac kotleciki mielone opanierowac i smazyc na goracym tluszczu-pozdrawiam

  •  Re:  Jak przyrzadzic rybe -zlowiona makrele

    mozna ja wyfiletowawac, posolic, dodac do smaku bialego pieprzy, trhe ziol prowansalskich do smaku, sok z cytryny, zabek cozsnku i odstawic na 1/2 godziny, potem obtoczyc w mace i usmazyc na goracym oleju, albo wyfiletowac, zmielic , dodac jw. , jajo, troche bulki tartej by mieso nie bylo lejace, formowac kotleciki mielone opanierowac i smazyc na goracym tluszczu-pozdrawiam