• Informacje na temat:

    czy cielęcinę się soli

Artykuły na temat: czy cielęcinę się soli
  • Delikatna, krucha cielęcina

    Pieczona, smażona, duszona – rozpływa się w ustach. Cielęcina to prawdziwa królowa wśród mięs.

  • Schłodź się po litewsku!

    A (beta-karoten), minerały np. potas, magnez, selen, a także węglowodany i błonnik. Pozostają one w suszonym produkcie w naturalnej, skoncentrowanej formie, natomiast zmniejsza się zawartość soli i tłuszczu(...)W Polsce dużą popularnością cieszy się chłodnik litewski, który przywędrował od naszych północnych sąsiadów. Podawany na wiele różnych sposobów zawsze jest pyszny i orzeźwiający. Letnia dieta...

  • Conchiglioni faszerowane cielecina

    Zdjęcie   Wielkie, wloskie muszelki, ktore mozna nadziewac zachwyca nie tylko dzieci w porze obiadu czy kolacji. Dorosli rowniez...

  • Nadziewana cielecina i "dmuchane" frytki

    To nasz dzisiejszy obiad. Szperajac w moich przepisach, znalazlam stary numer "Sol i pieprz" a w nim przepis na to aromatyczne mieso, autorstwa Miroslawa Strzelczyka, szefa kuchni w restauracji "Tsarina" w Warszawie... Mieso wyborne samo w sobie bo jak zalecal w artykule kucharz kupujac cielecine nalezy zwrocic uwage na to czy mieso pochodzi od zwierzecia karmionego wylacznie mlekiem matki a nie...

  • Cielęca delikatność

    Cielęcina. Gatunek w Polsce niedoceniany, wręcz znienawidzony za komuny, bo starsze pokolenie cały czas ma w pamięci obraz nie do końca czystych pań, roznoszących po biurach i urzędach Warszawy zawinięte w brudne szmaty nienajświeższe mięso z nielegalnego uboju.

  • Nie martw się o zapas

    W grudniu kupujemy najwięcej jedzenia, licząc, że potrawy przygotowane na Boże Narodzenie zostaną na później i przedłużą świąteczny klimat. Jednak statystyki wskazują: marnujemy coraz więcej żywności. Jak uniknąć strat? Wystarczy ja dobrze przechowywać, przekonują eksperci. Skorzystają na tym twój budżet i zdrowie.

  • Nie łam się w czasie zimy

    Zima to sezon sprzyjający niefortunnym upadkom na oblodzonym chodniku, przed domem czy na stoku narciarskim.

  • Owocowy kurczak

    Latem w naszej kuchni królują maliny, truskawki i jagody, ale zimą można znaleźć owoce, które równie dumnie się zaprezentują: jabłka, gruszki czy śliwki. Jak je wykorzystać do przygotowania pysznych dań w nowej odsłonie?

  • Odzwyczaj się od fast foodów i słodyczy

    Trudno ci przetrwać dzień bez batonika czy hamburgera? Cóż, takie jedzenie może… uzależniać!

  • Marynaty do mięs

    Sekretem smacznego mięsa jest odpowiednio skomponowana marynata, która skruszy jego strukturę i nada aromatyczny smak naszemu stekowi czy szaszłykowi. Mamy tu ogromne pole do popisu. Możemy wykorzystywać różne ulubione rodzaje przypraw, łącząc je z olejem i octem balsamicznym lub wytrawnym winem.